Evde de çikolatayı kolay temperleme yapabilirsiniz.
Temperleme eritilmiş çikolatanın tekrar donduğunda mat görünümde olmaması ve kristalleşmemesi için yapılan işlemdir. İstediğiniz şekillerde evde yapabileceğiniz lezzeti deneyin derim.
Malzemeler:
400 gr bitter kuvertür çikolata
Sıvı termometre
Yapılışı:
*Tencereye 3 parmak yükseklikte olacak gibi su alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe ayarlayın. 300 gram doğranmış bitter kuvertür çikolatayı cam kaba alarak kaynayan suyun olduğu tencenin üzerine yerleştirin (burada dikkat etmemiz gereken en önemli püf noktası çikolatanın bulunduğu kap suya değmemeli!). Benmaride eriyen çikolatayı sıvı termometresi ile ölçün, 48 – 49 derece arasında ısıya ulaştığında kaseyi ocaktan alın.
*Eriyen çikolataya 100 gram doğranmış çikolata ekleyip karıştırarak erimesini ve 27 – 29 derece arasında ısıya düşmesini sağlayın.
*Cam kaseyi tekrar ocaktaki tencerenin üzerine yerleştirin. 31- 32 dereceye çıktığında slikon çikolata kalıplarına dökerek donması için serin yerde bekletin.
*Donduktan sonra kalıplardan çıkartın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın