Tarif defterimden;
Sofra Dergisi için hazırladığım ”Kış Güzelleri” başlıklı kış sebzelerinden hazırladığım lezzetlerden kalanlarla yaptığım turşuyu deneyin derim.
Arama kutusuna Kış Güzelleri yazarak tariflere ulaşabilirsiniz.
Servis: 1 litrelik kavanozda
Hazırlama bekletme süresi: 2 gün
Malzemeler:
3-4 adet mor lahananın dış yaprakları
Üzüm sirkesi
1 havuç
3-4 yaprak beyaz lahana
4-5 adet pancar sapı
2-3 adet kereviz sapı ve yaprağı
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı turşuluk iri tuz
Elma sirkesi
Servis esnasında;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*Mor lahanayı yıkayıp incecik doğrayarak kavanoza yerleştirin, üzerini aşana kadar üzüm sirkesi ekleyip kapağı kapalı olarak bir gün oda sıcaklığında bekletin.
*Ertesi gün havucun kabuğunu soyarak doğrayın, beyaz lahanayı yıkayıp kabaca doğrayın, pancar ve kereviz sapları ve yapraklarını yıkayıp doğrayın, sarımsakları da ince doğrayıp tüm malzemeleri harmanlayıp bir gün önceden hazırladığınız mor lahananın üzerine ilave edin. Tuz ve üzerini kaplayana kadar elma sirkesi ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp bir gün oda ısısında bekletin.
*Servis edeceğiniz zaman turşuyu tabağa geçirip üzerine zeytinyağı gezdirin. Zeytinyağı eklemeden bir ay kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın