Mozaik Pasta çoğumuzun ilk öğrendiği tariflerden biridir. Zamanla kafelerin menülerinde yer alan vazgeçemediğimiz lezzetlerimizden biri…
Bu defa yumurta ve yağ kullanmadan çikolata, krema, az pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi, iki çeşit bisküvi ve badem krokanla lezzetlendiğim yapılışı kolay pastayı deneyin derim.
Geçen hafta kahvaltıya davet ettiğim ailenin gurmeleri için, çocuklarım olur kendileri;) bir de tatlı birşey yapsam diye düşünürken elimde olan malzemelerle yeni bir mozaik pasta tarifim daha oldu:)
Çocuklardan bugüne kadar yediğimiz en lezzetli mozaik pastaydı övgülerinden sonra, uzun zamandan beri lezzetli bir mozaik pasta tarifin var mı? diye soranlar için gelsin bakalım Kolay Mozaik Pasta tarifimiz;)
Servis:13*23 cmlik dikdörtgen kalıp
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
1 kutu taze krema, 200 gr
120 gr bitter kuvertür çikolata
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Torku tam buğday bisküvi
1 paket Eti kakaolu bisküvi
1 su bardağı süt, kakaolu bisküviyi ıslatmak için
3 çorba kaşığı badem krokan (nasıl yaptığımın tarifi aşağıda)
Üzeri için:
1 çorba kaşığı badem krokan
1 çorba kaşığı antep fıstığı
Yapılışı:
*Kremayı orta büyüklükte bir tencereye alın, kısık ateşte ısınmaya başlayınca bitter çikolatayı ekleyin, kaynama noktasına gelmeden ocağı kapatın ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesini ilave edin, karıştırın.
*Tam buğday bisküvileri iri parçalara ayırın ve çikolatalı karışıma ekleyin.
*Kakaolu bisküvileri süte batırıp, bekletmeden yukarıdaki malzemelere ekleyin, en son badem krokanları ilave edip kaşıkla karıştırın.
*Kalıbın içine temiz bir buzdolabı poşetini yanlarından taşacak gibi yerleştirin, bisküvili malzemeyi yerleştirin, üzerini spatula yardımıyla bastırarak düzeltin, yanlardan taşan buzdolabı poşetiyle üzerini kapatın. Buzdolabında 3-4 saat veya bir gece bekletin.
*Servis tabağına ters çevirerek aktarın, üzerini badem krokan ve antep fıstığı ile süsleyin.
Afiyetle lezzetle kalın…
Bademli Krokan tarifi:
200 gr badem
1 su bardağı esmer şeker
*Öncelikle fırın kağıdından fırın tepsisi ebatında kesip tezgahta bekletin.
*Bademleri teflon bir tavada orta ateşte 4-5 dakika arada karıştırarak kavurun, esmer şekeri ekleyin, ocağı kısık ateşe alın, tavayı sallayarak şekerin bademlerin üzerine eşit yayılmasını sağlayın. Şeker eriyene kadar tavayı ocakta tutun ve bu esnada kaşık kullanmayın!
*Şeker tamamen eriyince tavadaki karamelize olmuş bademleri fırın kağıdının üzerine aktarın. Soğuduktan sonra robotta veya havanda iri parçalara ayırın.
*Bir çok tatlı, kurabiye, kek ve pastalarda kullandığım, tatlılara lezzet katan krokanı aynı yöntemle fındıkla da yapabilirsiniz. Sadece dikkat etmeniz gereken püf noktası şeker eridikten sonra ocaktan hemen alın ki karamelin tadı acı olmasın!!!
Not: Fotoğraflı anlatım için Kestaneli Çikolatalı Pasta tarifine bakabilirsiniz.
Bir yanıt yazın