Hafif bir öğlen yemeği olarak yanında salata ile veya işten eve gelirken alacağınız iki yufkayla yapılabilecek pratik ve lezzetli bir börek…
İçine isterseniz ıspanak veya arzu ettiğiniz diğer peynirleri karıştırarak, daha doğrusu benim yaptığım gibi evdeki malzemeleri değerlendirerek hazırlayabilirsiniz.
Servis: 4-5 kişilik
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 gr lor
100 gr böreklik beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı zeytinyağı (200 ml lik bardak ölçüsüyle)
Yarım su bardağı su (200 ml lik bardak ölçüsüyle)
2 yufka
Üzerine:
1 yumurta, çırpılmış
Susam, çörek otu, haşhaş gibi arzu ettiğiniz tohumlar
Yapılışı:
*Lor, beyaz peynir ve yıkanıp incecik doğranmış maydanozları bir kaba alın. Karabiber, pul biber ve kekiği ilave edip harmanlayın.
*Su ve zeytinyağını derin bir kaba alıp el çırpıcısıyla iyice karışana kadar çırpın.
*Yufkanın birini temiz bir tezgaha serip üzerine zeytinyağlı karışımın yarısını yufkanın her tarafına sürün.
*Fotoğraftaki gibi yarım ay olacak gibi katlayarak üzerine lorlu karışımın yarısını serpin.
*Dört parmak genişliğinde gevşek bir şekilde rulo yapın (pişince kabaracaktır).
*Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye her iki ruloyu da aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürüp arzu ettiğiniz tohumlardan serpin. Bıçakla üzerlerine verev kesikler atın.
*5 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın