Portakallı sos körpe ıspanaklarla buluşunca ortaya çıkan bu lezzetli salatayı deneyin derim. Portakalın aroması ıspanağın ağızda acılık veren tadını alıp bambaşka bir boyuta dönüşüyor.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
Yarım kg körpe ıspanak
4-5 adet kurutulmuş domates, 5 dakika ılık suda bekletip incecik doğranmış
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
*Körpe ıspanakları bol suda yıkayın ve sularını tamamen süzdürün, temiz bir mutfak havlusuna serin veya sebze kurutucunuz varsa onu kullanın.
*Portakal sosu için bir kavanoza portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, hardal, bal, karabiber, pul biber ve tuzu alın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın.
*Ispanakları salata kasesine alın, kurutulmuş domatesleri ekleyin, sosu üzerine gezdirin.
Afiyet olsun
Not:
*Salata yaparken sosun salataya tam lezzetini bırakması için yeşillikler iyice kurutulmuş olmalı.
Bir yanıt yazın