Közlemiş patlıcanları sarımsakla soteleyerek üzerine domates, kırmızı soğan, domates, nar ekşisi ve zeytinyağı…
Yaz mevsiminde favori lezzetlerimizden biri olan salatamızın devamı aşağıda…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 adet kırmızı soğan
100 gram sert beyaz peynir, iri rendelenmiş
10-12 adet çeri domates
3 adet orta boy domates, kabukları soyulup iri doğranmış
3-4 sap maydanoz
7-8 adet yeşil veya siyah zeytin
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*Patlıcanları köz tavasında veya fırında közleyin. Eğer fırında közleyecekseniz bir kaç yerinden kürdanla delin, fırın kağıdı serilmiş tepsiye alın. Bu işlemi patlıcanların fırını kirletmemesi için yapıyoruz. Daha önce denediğim tecrübelerimden dolayı fırında patlamış patlıcanlar istemeyiz değil mi;) 10 dakika önceden 220 derece ısıya ayarladığınız fırında 25 dakika kadar pişirin. Burada dikkat etmemiz gereken husus patlıcanlar yüksek ısıda pişirilmeli ki içleri kararmasın!
*Patlıcanların kabuklarının kolay soyulmaları için piştikten sonra sıcakken bir kaba alın ve kapağını kapatın,10 dakika kadar beklettikten sonra kabuklarını soyun. Bıçakla iri olacak şekilde doğrayın.
*Geniş bir tavaya sıvı yağı alın, ısındıktan sonra sarımsakları ilave edip 1-2 dakika soteleyin, közlenmiş patlıcanları ekleyip 4-5 dakika ara sıra karıştırarak kavurun, tuzunu da ekleyip karıştırın ve servis tabağına aktarın.
*Kırmızı soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde incecik doğrayın ve patlıcanların üzerine alın. Peynir, domates, maydanoz ve zeytinlerle arzu ettiğiniz gibi süsleyin.
*Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın