Mevsiminde;
Mevsim meyveleriyle hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve leziz kuplar…
Yaban mersini temel olmak üzere elinizin altındaki dilediğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Meyveleri pişirme süresi: 7 – 8 dakika
Malzemeler:
125 gr yaban mersini
2 adet sert şeftali
1 küçük armut
3 – 4 adet kayısı
1/2 limon suyu
5 – 6 adet karanfil
2 yemek kaşığı bal veya mapple şurup
Kreması için:
1 kutu krem beyaz peynir, 200 gr
1 kutu quark, 140 gr
1 yemek kaşığı bal veya mapple şurup
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzerine;
1 yemek kaşığı Antep fıstığı ezmesi
Yapılışı:
*Meyveleri yıkayıp süzgeçe alarak sularından süzdürün. Şeftali, armut ve kayısıların çekirdeklerini çıkartıp küpler halinde doğrayın (kabuklarını soymuyoruz).
*Yaban mersininin 2 yemek kaşığı kadarını üzeri için ayırın, kalanını doğradığınız diğer meyvelerle birlikte tencereye alın, limon suyu ve karanfilleri ilave ederek kısık ateşte meyveler sularını bırakana kadar yaklaşık 8 dakika pişirin. Ocağı kapatıp bal veya mapple şurubu ekleyerek karıştırın ve tamamen soğumaları için kenara alın (bu aşamada dilerseniz soğuyunca kapalı bir kaba alarak buzdolabında 1 – 2 gün bekletebilirsiniz).
*Krema malzemelerini derin bir çırpma kabına alarak mikserle homojen kıvama gelene kadar yaklaşık 4 – 5 dakika çırpın ve sıkma torbasına geçirin.
*Soğuyan meyveleri kuplara pay edin, üzerlerine kremayı sıkarak yaban mersini taneleri ve Antep fıstığıyla süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın