Penne makarnanın içlerine süzülen mantar, krema ve sarımsağın buluşması ile muhteşem lezzette ve tek başına öğün diyebileceğim makarnayı, kardeşimin İtalyan bir şeften öğrendiği tarifle yaptık. Daha doğrusu o yaptı ben sadece yamaklık yapıp bu lezzeti yeme bölümüne katkıda bulundum;)
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi:15 dakika
1 paket penne makarna
200 gr mantar
2-3 diş sarımsak, ince doğranmış
400 gr süt kreması
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı et suyu
Servis için:
100 gr parmesan peyniri, rendelenmiş
Yapılışı:
*Makarnayı pişirirken eş zamanlı diğer ocakta sosunu hazırlayacağız.
*Derin bir makarna tenceresinde suyu kaynatın, 1 çorba kaşığı tuz ekleyin ve paketin üzerindeki tarife göre al dante (diri) olacak şekilde makarnayı haşlayın.
*Sos için vok tavasına yıkanıp ince doğramış mantarları ilave edin, açık ateşte mantarları sotelemeye başlayın, suyunu salıp çekmeye başlarken sarımsakları ekleyin. Suyunu tamamen çekince, krema, baharatlar ve et suyunu da ilave edip karıştırın. Sos koyulaşana kadar 6-7 dakika pişirin.
*Haşlanıp süzülmüş makarnayı sosun üzerine alın, karıştırın, ocağı kapatın. Parmesan peyniri ile servis yapın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın