Turunçgiller ailesinin minyatür meyvesi olan kumkuat veya bilinen diğer adıyla kamkat kabuğuyla yenilen ve C vitamini yönünden zengin bir narenciye çeşiti.
Aromatik ve nefis bir kokusu olan kumkuatları çiğ olarak tüketebileceğimiz gibi kek, pasta ve reçel yapımında kullanabiliriz. Geçen yıl yaptığım reçel ve şekerlemesinin tariflerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
https://www.chezmaman.com.tr/kumkuat-receli.html
https://www.chezmaman.com.tr/kumkuat-sekerlemesi.html
Portakal ile farklı versiyonunu yaptığım likör tarifini bu defa kumkuatlara uyguladım. Kumkuat ve misket limonunun keskin aromaları çubuk vanilya ile yumuşadı ve nefis bir lezzet ortaya çıktı.
Malzemeler:
500 gr kumkuat
1 adet misket limonu
1 çubuk vanilya
350 gr toz şeker
300 ml votka
3 kiloluk cam kavanoz
Yapılışı:
*Kumkuat ve misket limonlarını yıkayıp kurulayın, dilimlere ayırın ve kavanoza alın.
*Çubuk vanilyayı keskin bir bıçakla uzunlamasına ortadan kesin ve içindeki tohumlarını kazıyarak meyvelere ilave edin, üzerine toz şeker, rose şarap ve votkayı ekleyin.
*Şeker eriyene kadar günde bir defa karıştırın, şeker yaklaşık bir haftada eriyor ve bu sürede kavanozu mutfakta bir kenarda bekletiyorum. Toplamda 6 hafta serin ve kapalı yerde beklettikten sonra ince bir tülbentle süzün, temiz ve kuru şişelere alın.
*Kumkuat tanelerini de ayrı bir kavanoza alıp buzdolabında saklayın. Kek ve pastaların içinde veya süslemelerinde kullanabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın