Fırında pişerken damla sakızının mutfağa yaydığı mis gibi kokusu bile bu kurabiyeleri yapmaya değer hale getiriyor. Sakız macunu ile sandviç kurabiye de yapabilirsiniz.
Servis: 15-16 adet
Hazırlama süresi: 20-25 dakika
Pişirme süresi: 12-15 dakika
Malzemeler:
75 gr tereyağ, eritilmiş
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı damla sakızı, havanda dövülmüş
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağına yakın susam
*Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirip kenarda bekletin.
*Geniş bir kaba eritilmiş tereyağını alın,şekeri ve sütü ilave edin, karıştırın.
*Elenmiş un, kabartma tozu ve damla sakızını harmanlayıp, sütlü karışıma yavaş yavaş ekleyin., yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
*Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve susama bulayıp tepsiye yerleştirin.
*170 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar 12-15 dakika pişirin, tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın. Kapağı kapalı kavanozda bir hafta saklayabilirsiniz.
Notlar:
*Damla sakızını buzlukta saklayın, kullanacağınız kadarını çıkartıp havanda ezin.
*Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğuyana kadar pişmeye devam eder, soğuduktan sonra tepsiden alın.
*Çay bardağı olarak büyüklerimizin kullandığı ajda olmayan, klasik çay bardağını ölçü olarak kullandım.
Bir yanıt yazın