Vejeteryan ve glutensiz beslenenler için sağlıklı ve yapılışı pratik kuru bakla köftesi…
Gayet lezzetli olan bol otlu leziz bakla köftesini süzme yoğurt ile atıştırmalık veya hafif bir öğün olarak tüketebilirsiniz…
Servis: 8 – 10 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
250 gr lık bardak ölçüsüyle;
2 taze soğan
2 taze sarımsak
Yarım demet dereotu
1 kapya biber
2 bardak kuru iç bakla, haşlanmış ölçü (haşlama yöntemi tarif sonunda)
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Taze soğan, taze sarımsak ve dereotunu incecik doğrayın, kapya biberi de minik tavla zarı formunda doğrayın.
*Haşlanmış baklaya zeytinyağı ve kişniş tohumu ekleyerek blenderde püre haline gelene kadar çekin. Doğranmış tüm malzeme, yumurta, karabiber, pulbiber ve tuzu püre haline gelen baklaya ekleyip iyice karıştırın. Köfte şeklini verip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. 10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Kuru bakla haşlama yöntemi;
*Yarım kg kuru baklayı bir gün suda bekletin, ertesi gün suyunu süzdürüp tencereye alarak üzerlerine dört parmak aşacak gibi yeniden su ekleyin ve kaynamaya başlayınca 5 dakika haşlayın (bir gün önceden ıslatıldığından haşlama süresini kısa tutuyoruz), üzerlerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alıp atın. Haşlanan baklaların suyunu süzdürüp soğuk sudan geçirin ve süzgeçe alın. Fazla sularından arındırmak için temiz bir mutfak bezinin üzerine aktarın. İki bardağını yukarıda verdiğim tarif için ayırıp kalanı fava veya salatalarda kullanmak üzere kilitli poşette derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın