Yaz sofralarının iştah açıcısı atom sarımsaklı yoğurt üzerine yağda kavrulmuş acı biber ile yapılan leziz bir meze çeşiti…
Kuru cacıklı haliyle lezzeti kat kat artan atomu bir de böyle deneyin derim…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
Kuru cacık için;
4 orta boy Çengelköy salatalık
8 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım çay kaşığı tuz
Atom için;
7 – 8 adet kurutulmuş acı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
*Salatalıkları yıkayıp çok minik küpler halinde doğrayın, yoğurt, sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
*Acı biberleri ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın, kısık ateşte 3 – 4 dakika kavurup toz biberi ekleyerek ocağı kapatın.
*Kuru cacığı yayvan bir tabağa alın, üzerine kavrulmuş biberleri serpiştirin ve tavada kalan yağı üzerlerine gezdirin.
Kısa bir not;
*Acı biber çok çabuk kavrulduğundan yakmamaya dikkat edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın