Sağlıklı Atıştırmalık;
Rafine şekersiz kuru kayısılı Antep fıstıklı sağlıklı ve leziz atıştırmalıklar…
Servis: 20 – 22 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
300 gr kuru kayısı
2 yemek kaşığı ceviz yağı
1 yemek kaşığı mapple şurup
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı file Antep fıstığı
1 su bardağından bir parmak eksik Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı:
*Kuru kayısıların dört tanesini kenara ayırıp diğerlerini kabaca doğrayarak blendere alın, ceviz yağı, mapple şurup, vanilya özütü ve tarçını ilave edip blenderden geçirin.
*Kenara ayırdığınız kayısıları minik tavla zarı formunda doğrayıp Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle birlikte blenderden geçirdiğiniz kayısılı karışıma ekleyin. Elinizle iyice yoğurup kabuklu ceviz boyutunda yuvarlayın.
*Tüketene kadar kapalı kapta buzdolabında saklayın.
Kısa bir not;
*Ceviz yağı yerine Hindistan cevizi yağı, mapple şurup yerine bal kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın