Yeni keşifler;
Aynı tarz kurabiyeden sıkıldım, farklı bir lezzet istiyorum ne yapabilirim? diye düşünürken, tadına doyulmaz, yedikçe bir tane daha dedirten, dışı çıtır içi yumuşacık bu kurabiyeler ortaya çıktı.
Esmer şekerin damakta bıraktığı karamelamsı tadı, kuru meyvelerin hafif ekşimsi lezzetini evdeki kurabiye canavarları test etti, sınıfı geçti. Ve tabiki defterimizde yerini aldı. Ben hazır pakette satılan karışık kuru meyvelerle yaptım, arzu ettiğiniz meyvelerle yapabilirsiniz.
Servis: 24-26 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 12-15 dakika
Malzemeler :
200 gramlık bardak ölçüsüyle;
125 gr tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağı esmer şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı ceviz içi, iri doğranmış
1 su bardağı karışık kuru meyveler
Yapılışı :
*Tereyağını krema haline gelene kadar mikserle çırpın. Esmer şeker, vanilya ve yumurtaları ilave edin ve çırpmaya devam edin. Un, karbonat ,tarçın ve tuzu harmanlayıp sıvı karışıma ekleyin. Bu aşamada mikserin düşük deviri ile karıştırın. Yulaf, ceviz içi ve kuru meyveleri de ekleyip kaşıkla karıştırın.
*Fırını 170 dereceye alın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan tatlı kaşığı dolusu parçalar alıp aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Yaklaşık 24-26 adet kurabiye oluyor. 12-15 dakika kadar kurabiyelerin üstleri pembeleşip yanları kahverengi olana kadar pişirin. Tepside soğumaları için bekletin. Daha sonra servis tabağına alın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Püf noktaları :
*Ele yapışan bir hamur oluyor, endişelenmeyin.
*Kurabiyeler fırından çıkınca yumuşak oluyor, soğuyunca kıvam alıyor.
*Kapağı kapalı kavanozda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
* 1 tutam tuz, kurabiye ve keklerde şeker tadını öne çıkardığı için fazla şeker kullanmaya gerek kalmıyor.
* Karışık meyve kuruları yerine arzu ettiğiniz kayısı, yabanmersini, kuru üzüm,fındık içi gibi karışımlarla yapabilirsiniz.
Bir yanıt yazın