Kolay tarif;
”Çikolatalı Tatlar” başlığı altında Sofra Dergisi Nisan 2019 sayısı için hazırladığım 6 tariften biri olan kurutulmuş meyveli çikolataları kolaylıkla yapabilirsiniz.
Servis: 20 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
250 gr kuru incir, kayısı, siyah ve sarı kuru üzümler
150 gr ceviz içi, 1,5 su bardağı
2 yumurta akı
150 gr bitter kuvertür çikolata
2 çorba kaşığı süt
Süs şekerleri
Yapılışı:
*Kuru meyveleri minik tavla zarı formunda doğrayın. Ceviz içlerini havanda dövün. Yumurta aklarını ilave ederek iyice yoğurun. 20 eşit parçaya ayırarak yuvarlayıp üzerlerini bastırarak inceltin. Pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin. 5 dakika önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 8 -10 dakika pişirin.
*Bu arada çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritip sütü ekleyerek homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
*Meyveli karışımları tamamen soğuduktan sonra çikolata sosuna batırıp tel ızgara üzerine alın. Üzerlerini dileğiniz şekilde süsleyip servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın