Kuşkonmazlı Tagliatellayı şimdi tam mevsimindeyken yanında salata ile hafif bir akşam yemeği olarak deneyin derim.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
1 paket tagliatella makarna, 500 gr
4 lt su + 1 çorba kaşığı tuz, makarnayı haşlamak için
1 bağ kuşkonmaz, 400 gr
4 sap taze soğan, yıkanıp incecik doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kutu krema, 200 ml
1 su bardağı haşlanan makarnanın suyundan
Yarım demet dereotu,
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
100 gr parmesan, ince dilimlenmiş
Yapılışı:
*Makarna için derin bir tencereye suyu ve tuzu alarak açık ateşte kaynatın, makarnaları ekleyip 8-9 dakika haşlayın.
*Makarna haşlanırken bu arada kuşkonmazları yıkayıp altından 2-3 cm lik bölümü kesip atın (sert olduğundan bu bölümü kullanmıyoruz). Yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda doğrayıp zeytinyağı eklediğiniz geniş bir tavaya alarak açık ateşte 5 dakika soteleyin.
*Taze soğan ve sarımsakları da ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin (sarımsakların yanmamasına dikkat edin). Krema ve makarna suyundan 1 su bardağı kadar ekleyip krema kıvam alana kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirip ocağı kapatın.
*Pişen makarnayı süzerek kuşkonmazlı sosun üzerine alın, karabiber ve dereotunu ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına alıp parmesan serperek sıcakken servis edin.
Kısa bir not:
*Taglittella yerine fettuccini veya linguine makarna ile yapabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın