Urla Enginar Festivali’nden aldığım enginar kalpleri, kuzu eti ile buluşunca bu lezzetli yemek ortaya çıktı. Genelde çanak enginarla, zeytinyağlı olarak yaptığımız yemeğinin dışında, Ege yöresinde 50 den fazla çeşiti varmış. Vakumlatıp derin dondurucuda sakladığım enginarların başka türlerini de denedikçe sizlerle paylaşacağım. Bu yemeğin tarifini sevgili arkadaşım Maria Ekmekçioğlu’ndan aldım. Taze soğanlar da bizim balkondan;)
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10-15 dakika
Pişirme süresi: 1 saatten fazla
Malzemeler:
5 adet enginar kalbi, herbiri ikiye bölünmüş, vakumlanmış kullandım
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kurusoğan, yemeklik doğranmış
Yarım kg kuzu eti, iri kuşbaşı doğranmış
1 su bardağı sıcak su
4 sap taze soğan, 3-4 cm uzunluğunda doğranmış
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
*Geniş bir tencereye zeytinyağını alın, kuru soğanları ekleyin, açık ateşte pembeleşene kadar kavurun, eti ilave edin, 5-6 dakika soteleyin. 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 1 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Etlerin üzerine sırayla limonlu suda bekletip yıkanmış enginarları, limon suyunu, taze soğanları, limon kabuğu rendesini, tuz ve karabiberi ilave edin, eğer suyu bitmişse 1 su bardağına yakın sıcak su ekleyin ve orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın