Kuzu etli, zerdeçallı bulgur pilavı tek başına öğün olarak besleyici ve lezzetli bir yemek; Davet sofralarında da ana yemeğin yanında şık bir eşlikçi; Yapılışı kolay olan pilavımızın tarifine geçebiliriz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika
Malzemeler:
300 gr kuzu eti, sotelik
1 çorba kaşığı fındık yağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı nohut, haşlanmış miktar
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
2,5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
*Geniş bir pilav tenceresine eti ve fındık yağını alın, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.
*Soğanı etlere ekleyin, 5-6 dakika kavurun. Bulgur, nohut, zerdeçal, tuz ve karabiberi ilave edin, 2-3 dakika daha kavurun, sıcak suyu ve tereyağını da ekleyin, tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 15-20 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin, yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın