Elde açmaya vaktim yok ama canım su böreği çekiyor derseniz bu tarif tam size göre;)
Evde paketi açılmış hazır lazanyayı değerlendirdiğim peynirli su böreğininin lezzetini biz çok beğendik, üstelik yapılışı da çok pratik…
Bu arada bir gün önceden hazırlayıp ertesi gün pişirebilirsiniz…
Servis: 20*29 cm lik fırın kabında
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
Lazanyayı haşlamak için;
15 yaprak lazanya
4 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
1 su bardağı süt, 200 ml
75 gr tereyağı, eritilmiş
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
———————————————-
300 gr beyaz peynir + lor karışımı
8 – 9 dal maydanoz, incecik doğranmış
———————————————
1 tatlı kaşığı tereyağı, fırın kabına sürmek için
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
*Suyu büyükçe bir tencereye alın, açık ateşte kaynamaya başlayınca tuz ve sıvı yağı ekleyin. Lazanyaları her defasında 5 er adet olmak üzere kaynayan suya bırakın, birbirlerine yapışmamaları için çatal veya kevgir kepçe yardımıyla ayırın. Yumuşayana kadar 3 – 4 dakika haşlayıp soğuk su dolu kaba aktarın ve temiz bir mutfak havlusu üzerine yan yana sıralayın. Diğerlerini de aynı işlemi uygulayın.
*Sos malzemelerini derin bir kaseye alıp el çırpıcısı ile iyice çırpın.
*Peynir, lor ve maydanozu karıştırın, ihtiyaç duyarsanız damak tadınıza göre az miktarda tuz ekleyin.
*Fırın kabının tabanına ve yanlarına tereyağı sürün, ilk 3 adet haşlanmış lazanyayı yan yana yerleştirin (kabın boyutuna göre lazanyalar biraz üst üste gelse de sorun olmuyor). Üzerine sostan 3 yemek kaşığı yayın, sosun üzerine peynirli karışımın 1/4 ünü serpiştirin. Toplamda 5 kat lazanya, aralarda 4 kat peynir olacak gibi aynı işlemi tekrar edin. Son 3 lü lazanyayı yerleştirip kalan sosu üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
*180 decede önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip üzerleri kızarana kadar 30 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın