Kahve ve çay yanına çok yakışan mis gibi limon aromalı bisküvileri sevdikleriniz için evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Servis: 30-32 adet
Pişirme süresi: 10-12 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
100 gr tereyağı, oda ısısında
100 gr toz şeker, 1/2 su bardağından bir parmak fazla
1 orta boy yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
200 gr elenmiş un, 1 + 3/4 su bardağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri, piştikten sonra üzerine serpmek için
Yapılışı:
*Tereyağı, toz şeker ve rendenin ince tarafıyla çekilmiş limon kabuğu rendesini derin bir yoğurma kabına alıp el mikseriyle çırpın, yumurtayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar 2-3 dakika daha çırpın.
*Unu yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ederken bir yandan elinizle yoğurmaya başlayın (ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edeceksiniz).
*Hamuru küçük boy buzdolabı poşetine alıp yassılaştırarak buzdolabında 1 saat dinlendirin (hamur buzdolabında kıvam alacaktır).
*Buzdolabında bekletmeye vaktiniz yoksa buzlukta 15 dakika bekletmek yeterli oluyor (bu defa öyle yaptım).
*Tezgahınıza fırın kağıdı serip hamuru üzerine alarak merdane ile yarım cm inceliğinde açın.
*Arzu ettiğiniz kurabiye kalıplarıyla kesin. Kenarlarından kalan hamurlar bitene kadar aynı işleme devam edin. Üzerlerine isterseniz benim yaptığım gibi renkli şeker süslemeleri serpin.
*Hamurları aralıklı olarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin.
*5 dakika önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika bisküviler pembeleşene kadar pişirin (fırın ısıları markalara göre farklılık gösterdiğinden kurabiye pişirdiğiniz ısıya ayarlayın).
*Fırından aldığınız bisküvileri soğuyana kadar tepside bekletin (bisküviler sıcakken yumuşak olur, soğuyunca sertleşip kıyır kıyır bir kıvam alacaklardır).
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın