Tarif defterimden;
Korona virüsten dolayı evde kalmamız gerektiğinden Sofra Dergisi için her ay hazırladığım lezzetlerin çekimlerini maalesef bu ay yapamadık:(
Hemen her evde bulunan malzemelerle pratik bir şekilde yapabileceğiniz çay ve kahvaltı sofralarına çok yakışan leziz çörekleri sosyal medya hesaplarımızda paylaşmak üzere Sofra Dergisi için hazırladım.
Çöreklerin yapılış aşamalarının videosuna YouTube kanalımdan ulaşabilirsiniz👉 https://youtu.be/qWYpAXSqWa4 👈
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25-30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 yumurta akı
1 bardak yoğurt
Yarım bardak sıvı yağ
3 bardak un, elenmiş
1,5 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
100 gr lor
7-8 dal dereotu, yıkanıp incecik doğranmış
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
* Yoğurma kabına yumurta akı, yoğurt ve sıvı yağı alarak el çırpıcısı ile homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp eleyerek sıvı karışıma yavaş yavaş eklerken bir yandan yoğurmaya başlayın (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak). Lor ve doğranmış dereotunu ilave edip yoğurduktan sonra 12 eşit parçaya ayırarak yuvarlayın. *Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serperek bıçak ile çizikler yapın.
*10 dakika önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
Afiyetle sevgiyle ve sağlıkla evde kalın…
Bir yanıt yazın