Kolay tarif;
Karamelize lotus bisküvi ve biscoff lotus bisküvi kremasının buluşmasıyla ortaya çıkan nefis lezzet…
Özel günleriniz ve davet sofralarınız için sadece 30 dakikada yapabileceğiniz tiramisuyu bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirince lezzeti kat kat artıyor…
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
250 gr lotus bisküvi
200 ml krema, % 35 yağlı
250 gr krem beyaz peynir
2 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gr biscoff kreması (karamelize bisküvi kreması)
100 ml espresso
Üzerlerine;
Minik çikolata parçaları
Yapılışı:
*Bisküvilerin altı adetini üzeri için ayırın.
*Kremayı mikser yardımıyla iyice çırpın. Ayrı bir kapta beyaz peynir, pudra şekeri ve biskoff kremasını çırpın, çırpılmış kremayı ekleyip karışım homojen kıvama gelene kadar çırpın ve sıkma torbasına geçirin.
*İkişer adet bisküviyi parçalayıp bardaklara pay ederek birer tatlı kaşığı espresso ile ıslatın.
*Üzerlerine çırpılmış biscofflu kremadan birer dolu yemek kaşığı olacak gibi pay edin. Aynı işlemi bir kez daha tekrar ederek kenara ayırdığınız bisküvileri üzerlerine yerleştirin. Minik çikolata parçalarıyla süsleyerek en az 2 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın