Tarif defterimden;
Mis gibi mahlep aromalı, tereyağlı ve susamlı yerken ağızda dağılan leziz kurabiyeler…
Servis: 20 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 18 – 20 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
125 tereyağı, oda ısısında
1 bardak toz şeker
1 bütün yumurta + 1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2,5 bardak un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
2 – 3 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
*Tereyağı, toz şeker ve 1 bütün + 1 yumurta akını geniş bir kaba alarak iyice karıştırın. Mahlep, kabartma tozu ve unu harmanlayıp eleyerek sıvı karışıma eklerken bir yandan elinizle yoğurun (yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz).
*Hamuru 20 eşit parçaya ayırarak yuvarlayın.
*Yuvarladığınız hamurları önce yumurta akına, sonra susama batırarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
*175 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuyana kadar tepside bekletin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın