Tarif defterimden;
Tarif defterimden;
Altında yulaflı tabanı, üzerinde peynirli kreması ve taze mandalina dilimleriyle kolaylıkla yapabileceğiniz nefis tartöletler…
Servis: 2 adet 12 cm çapındaki tart kalıbında
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 12 – 15 dakika
Malzemeler:
250 ml ilk bardak ölçüsüyle;
1 bardak yulaf ezmesi
8 adet yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
100 gr tereyağı, eritilmiş
Krem peynirli iç harç için;
200 gr krem beyaz peynir
1 yemek kaşığı mapple şurup veya bal
1 çay kaşığı tarçın
1/2 bardak pudra şekeri
1 tutam tuz
1 paket vanilya
2 adet mandalinanın rendelenmiş kabuğu
Üzerine;
2 mandalina, dilimlenmiş
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
*Yulaf ezmesi ve bisküvileri blenderden geçirin, toz şeker, tuz ve erimiş tereyağını ekleyip karışım homojen kıvam alana kadar blenderden geçirin. Hamuru eşit oranda tart kalıplarına pay edip kenarlarını kalıbın yüksekliğine getirin.
*175 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 12 – 15 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından alınca sıcakken ortalarına düz bir bardak tabanıyla bastırın. Soğumaları için kenarda bekletin.
*Tart pişerken bu arada iç harcı hazırlayın; Krem peyniri derin bir kapta mikserle iyice çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip mikserle 2 -3 dakika daha çırparak buzdolabına alın.
*Servis öncesi tartların içini krem peynirli harç ile doldurun, üzerlerine mandalina dilimlerini yerleştirip toz şeker serpin. Pürmüzle yakarak tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın