Yeni keşifler;
Büyük boy mantar bulunca doğramaya kıyamadığım için böyle bir lezzet ortaya çıktı. Mantarların içine peynir, renkli biberler ve baharatlarla harmanladığım iç harcı doldurup, üzerlerine birer küçük parça tereyağı ekledim. İç malzeme ölçüsünü 20 adet mantara göre veriyorum, arzu ettiğiniz miktarda azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Servis: 20 adet
Hazırlama süresi: 20-25 dakika
Pişirme süresi: 200 derece fırında 20-25 dakika
Malzemeler:
Yarım kırmızı kapya biber
Yarım sarı dolmalık biber
1 sap taze sarmısak
1 su bardağı taze kaşar, rendelenmiş
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
Yarım çay kaşığı tuz
50 gr tereyağ
- Fırında pişireceğiniz tepsiye yağlı kağıt serin, mantarları yıkayıp sap bölümlerini çıkartın, çukur yerleri yukarı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
- Biberleri ve sarmısağı minik küpler halinde doğrayın, taze kaşar, kekik, pulbiber, karabiber ve tuzu ilave edin, harmanlayın ve mantarların içini bu malzemeyle doldurun, üzerlerine birer küçük parça tereyağı paylaştırın.
- 5 dakika önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar takriben 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
- Afiyet olsun
Nur hacıosmanoğlu der ki
Hanımefendi siz yalnız gurme değil aynizamanda sanatkarsınız gönderdiğiniz tartlar çok leziz ve göze hitap ediyordu çok teşekkürler eder sağlık ve mutluluklar dilerim. Komşunuz. N.hacıosmanoğlu
Chez Maman der ki
Nur Hanım beğendiğiniz için çok mutlu oldum. Teşekkür ederim, sağolun. Sevgiler…