İftardan sonra canınız tatlı bir şeyler istediğinde milföyle yapılacak en kolay tarif diyebilirim. 20-25 dakikada yemeye hazır olan bu lezzetin üzerine mapple şurup (akçaağaç şurubu) ve tarçınla tadını hayal etmeyi size bırakıyorum;)
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
2 adet elma
4 adet kare milföy hamuru
50 gr ceviz içi, iri parçalara ayrılmış
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı mapple şurup veya bal
Yapılışı:
*Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serip kenarda bekletin.
*Milföyleri buzluktan çıkartıp yaprakları tek sıra halinde aralıklı olarak tezgaha alıp çözülmelerini sağlayın.
*Bu arada elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin.
*Milföylere uzunlamasına elma dilimlerini pay edin, tarçın ve cevizin yarısını serpin. Hamurları birbirinin üstüne azıcık gelecek şekilde rulo halinde kapatıp, ek yerini ters çevirin. Her bir milföyü keskin bıçakla üçe bölün, tepsiye aralıklı yerleştirin, üzerlerine elmalar gözükecek şekilde bıçakla çizikler atın.
*5 dakika önceden 180-190 dereceye ayarladığınız fırında 12-15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra kalan tarçın ve cevizleri serpin. Üzerlerine mapple şurup döküp sıcak olarak afiyetle…
Not:
*Mapple şurup (akçaağaç şurubu) yerine bal kullanabilirsiniz.
*Milföylerin çok fazla çözülmelerini beklemeyin. Rulo yapılacak kıvama gelmeleri yeterli.
Bir yanıt yazın