Evde mascarpone peynir yapmak o kadar kolay ki…
Sadece 10 dakikadan daha az sürede ocakta kısık ateşte, sonrasında temiz tülbent üzerinde süzgeçe alıp buzdolabında bir gece bekleterek kullanıma hazır olacaktır.
Pasta, kek ve ilerleyen günlerde tarifini vereceğim Tiramisu gibi arzu ettiğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz.
Servis: 300 gr
Hazırlama süresi: 10 dakikadan az
Bekletme süresi süresi: 1 gün
Malzemeler:
3 kutu krema, 600 ml
1,5 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
*Kremayı sos tenceresine alın, kısık ateşte 80 derece sıcaklığa gelene kadar ısıtın (kaynatmayın!). 3 dakika aynı ısıda kalmasına dikkat edin. Limon suyunu ekleyerek 3 dakika daha çok kısık ateşte 80 dereceyi geçmeyecek gibi ocakta bekletin.
*Bir kaç kat temiz tülbenti tel süzgeçe yerleştirip kremayı akıtın, üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında bir gece (24 saat) bekletin.
*Süzülen peyniri tülbentin üzerinden sıyırarak temiz cam kaba alın, kapağı kapalı olarak 2 – 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kısa bir not:
Mascarpone peynir süzüldükten sonra altta kalan sıvı kremayı kek yaparken kullanarak değerlendirebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın