Ara öğün olarak tatlı ama içinde şeker ve un olmadan yaptığım Brownie’yi deneyin derim. Özellikle glutensiz beslenenler için harika bir lezzet…
Meksika fasulyesini hazır konserve olarak satılanlardan veya benim yaptığım gibi kurusunu alıp paketteki tarife göre haşlayabilirsiniz.
Servis: 11*20 cmlik dikdörtgen kalıp
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 35-40 dakika
Malzemeler:
400 gr meksika fasulyesi, haşlanmış ölçü
10 adet doğal kayısı kurusu, 130 gr
50 gr kavrulmamış fındık içi
3 çorba kaşığı bitter kakao, 30 gr
1 adet vanilya çubuğu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı, fındık yağı da olabilir.
2 adet iri boy yumurta
2 çorba kaşığı dolusu bal
50 gr bitter çikolata, ince kıyılmış
*Öncelikle pişirme kalıbını fırın kağıdı ile kaplayıp kenarda bekletin, kağıdın kaymaması için kalıba 1 tatlı kaşığı tereyağı sürün, sonra kağıdı yerleştirin.
*Haşlanmış meksika fasulyelerini blendırda mümkün olduğu kadar püre haline getirin ve derin bir karıştırma kabına aktarın.
*Kayısı kuruları ve fındıkları da blendırda küçük parçalar haline getirin.
*Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün, bıçağın ucu ile içindeki tohumlarını çıkartıp kayısı kurularına ilave edin, kakaoyu da ekleyip blendırı bir tur daha çalıştırın.
*Şimdi sıra bütün malzemeleri birleştirmeye geldi (bu arada fırını 17o derece ısıya ayarlayın).
*Kayısılı karışımı püre yaptığınız meksika fasulyelerinin üzerine alın. Kabartma tozu, tuz, hindistancevizi yağı, yumurta ve balı ekleyin, homojen bir kıvama gelene kadar kaşıkla karıştırın, çikolatayı da ekleyin. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin, kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Tamamen soğuduktan sonra keskin bıçakla dilimlere ayırın.
Afiyetle, sağlıkla kalın…
Notlar:
*Koyu kıvamlı bir karışım oluyor ve pişerken fazla kabarmıyor, endişelenmeyin.
*Browniyi pişirmeden tadına bakın, eğer tatlı tadını az bulursanız bir kaşık daha bal ekleyebilirsiniz.
*İçinde un olmadığından dilimlere ayırırken dağılan ama lezzeti yerinde olan glutensiz browninin bu kadarcık kusuru olsun değil mi;)
Bir yanıt yazın