Mevsiminde;
Mevsim meyveleri ve ıspanak ile hazırlayabileceğiniz leziz ve sağlıklı salata…
Kısa bir not;
Salatada kullandığım pancar turşusunun tarifini geçen yıllarda buradan vermiştim.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 gr körpe ıspanak yaprağı
1 çay kaşığı karbonat
1 dilim ananas
1 elma
2 yemek kaşığı pancar turşusu suyu
4 – 5 dilim pancar turşusu
2 yemek kaşığı nar tanesi
1/2 su bardağı taze köy peyniri, rendelenmiş
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*Ispanakları 1 çay kaşığı karbonatlı suda 20 dakika kadar bekletip yıkayarak süzdürün (sularından tamamen arındırılmış olmalı).
*Ananası dilimleyin. Elmanın kabuğunu soyarak dilimledikten sonra üzerlerine pancar turşusu suyunu ilave ederek karıştırın.
*Ispanakları salata kasesine alın, üzerlerine dilimlenmiş ananas ve elmalar, pancar turşusu, nar taneleri ve rendelenmiş peyniri yerleştirip nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın