





Bol meyveli, kinoalı ve mozarellalı sağlıklı ve leziz ıspanak salatası tek başına öğün olarak hazırlanabilir… Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
150 gr minik ıspanak
1 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü
2 adet kuru kayısı
4 – 5 adet kumkuat
2 yemek kaşığı kavrulmuş yer fıstığı
2 yemek kaşığı haşlanmış kinoa
3 yemek kaşığı nar tanesi
1 adet mozarella peyniri
Sosu için;
1 mandalina suyu
4 – 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Üzerine;
1 yemek kaşığı nar tanesi
Yapılışı:
*Ispanakları bol suda yıkayıp sebze kurutucusu veya temiz bir mutfak havlusu üzerinde kurutun.
*Kuru kayısı ve kumkuatları ince doğrayın, mozarelleyı iri dilimler halinde doğrayın.
*Sos malzemelerini küçük bir kasede karıştırın.
*Ispanakları geniş bir kaba alıp sosu üzerlerine gezdirerek karıştırın, diğer malzemeleri de ekleyip harmanlayın.
*Salatayı servis tabağına geçirip üzerine dilimlenmiş mozarellayı yerleştirin ve nar taneleri serpiştirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın