Tarif defterimden;
Altında dilimlenmiş meyveler, ceviz, kış baharatları ve erik marmelatı karışımı, üzerinde kıyır kıyır kabuk bağlamış kekin birleşmesiyle ortaya çıkan nefis lezzet…
Dilerseniz tek porsiyonluk kaplarda pişirebilirsiniz…
Meyvelere ilave ettiğim erik marmelatı tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Servis: Orta boy oval fırın kabında
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıba sürmek için
Meyveli harç için;
3 gala elma
2 granny smith elma
1 küçük boy armut
1/2 bardak kuru İzmir üzümü
1/2 bardak ceviz içi
1/4 çay kaşığı toz zencefil
1/4 çay kaşığı toz karanfil
1/4 çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı erik marmelatı
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı un
Hamuru için malzemeler;
3 büyük boy yumurta
1 bardak toz şeker
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
50 gr tereyağı, eritilmiş
Üzerine;
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
*Fırın kabına tereyağı sürün.
*Armut ve elmaların kabuklarını soyarak iri küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba aktarın. Tüm meyveli harç malzemelerini doğranmış meyvelere ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba aktarın.
*Hamuru için; Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla kremamsı hale gelene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ev vanilyayı harmanlayıp eleyerek sıvı karışıma ekleyin, tereyağını da ilave ederek spatula ile karıştırın ve meyveli harcın üzerine akıtın (akışkan bir hamur elde ediyoruz).
*170 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
*Fırından çıkardıktan sonra ılınınca üzerine pudra şekeri serpip orman meyveleriyle süsleyin.
Kısa bir not;
*Ilıkken yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın