Tarif defterimden;
Kahvaltı veya çay saatleri için görsel olarak da iştah açıcı olan domatesli & peynirli leziz milföy tart…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 6 – 8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 – 25 dakika
Malzemeler:
4 adet tereyağlı dikdörtgen milföy hamuru
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı beyaz haşhaş tohumu
Peynirli dolgu için;
1 kutu taze peynir, 200 gr
200 gr lor
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
200 gr renkli şeker domates veya çeri domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Reyhan ve nane yaprakları
Yapılışı:
*Milföyleri buzluktan çıkartın, oda ısısına gelince bir adetinden uzunlamasına 2 şer cm ilk 3 adet şerit kesin ve kenarda bekletin, kalan milföyleri toparlayıp yuvarlayın. Temiz bir tezgaha un serperek 20 -22 cm çapında olacak gibi merdane yardımıyla açın (milföy hamurunun merdaneye yapışmaması için üzerine de az miktarda un serpin).
*Açtığınız hamuru tart kalıbına veya pişirme kağıdı üzerine yerleştirin, orta bölümün kabarmaması için çatal ile minik delikler açın. Üzerine yumurta akı sürün ve şerit halinde kesilmiş milföyleri kenarlara yerleştirip hafifçe bastırarak sabitleyin. Yumurta sarısını hamurun üzerine ve kenarlarına sürün, kenarlara haşhaş tohumu serpiştirin.
*180 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin, servis tabağına geçirip orta bölüme hafifçe bastırın ve tamamen soğuması için kenarda bekletin.
*Peynirli dolgu malzemelerini orta boy bir kaseye alarak iyice karıştırın ve soğuyan milföy çanağına aktarıp üzerini düzeltin.
*Domatesleri yıkayıp kurulayarak her birini ikiye bölün, zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp peynirli milföyün üzerine serpiştirin, nane ve fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın