





Tarif defterimden;
Sarımsaklı yoğurt, pancar turşusu, kuş üzümü, Antep fıstığının uyumu, üzerindeki kırıntılanmış milföy ile meze & salata arası ve görüntüsüyle de iştah açıcı nefis lezzet …
Malzemeler:
1 adet milföy hamuru
200 gr pancar turşusu, minik küpler halinde doğranmış
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı Antep fıstığı
1 çay kaşığı sarımsak tozu
3 – 4 sap dereotu, incecik doğranmış
Yapılışı:
*Milföyü 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirip soğuması için kenara alın.
*Süzme yoğurt, kuş üzümü ve Antep fıstığının yarısı, sarımsak tozu ve dereotunu geniş bir kaseye alıp karıştırın.
*Pancarlı mezeyi servis tabağına geçirin, milföyleri parçalayıp üzerine kule olacak gibi yerleştirin. Kuş üzümü ve Antep fıstığının diğer yarısını üzerine serpiştirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın