Tarif defterimden;
Milföy hamuruyla hazırladığım tek porsiyonluk leziz minik börekler Sofra Dergisinde yayınlanan tariflerimden biri…
Yuvarlak kurabiye kalıbıyla keserek şekillendirdiğim milföy böreklerinden kalan hamurları toparlayarak kolaylıkla hazırlanabilecek ”Atıksız Domatesli Börek” ayrıntılarını tarif sonuna ekledim.
Servis: 10 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 – 25 dakika
Malzemeler:
10 adet milföy
3 yemek kaşığı hardal
150 gr ezine keçi peyniri
10 adet kiraz domates
1 yemek kaşığı tereyağı, kalıplara sürmek için
Yapılışı:
*Milföyleri yuvarlak kurabiye kalıbıyla keserek tereyağı sürülmüş muffin kalıplarına yerleştirin. İçlerine 1 er çay kaşığı hardal sürüp peynir ve çeri domatesleri yerleştirin.
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
Atıksız Domatesli Börek
Malzemeler:
Minik milföy börekten kalan milföy parçaları
1 tatlı kaşığı domates salçası + 1 tatlı kaşığı su ile karıştırılmış
75 gr beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
6 – 7 adet çeri domates, her biri ikiye bölünmüş
Yapılışı:
*Milföylerin kenarlarından kalanları toparlayarak hamur haline getirip fırın kağıdı üzerine merdaneyle incecik açın. Kenarlarından 3 cm kalacak gibi ortasına sulandırılmış salçayı sürün. Ufalanmış peynir karışımını fesleğen ile karıştırıp hamurun üzerine serpiştirin. Çeri domatesleri peynirlerin üzerlerine yerleştirip hamuru kenarlarından içe doğru gelişi güzel kıvırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın