Mor havuçlu tariflerimden ikincisi bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye katkısı olan sağlıklı, besleyici ve leziz çorba…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 + 15 dakika
Malzemeler:
2 mor havuç, 300 gr
1 kırmızı soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 lt sıcak su
Üzerine:
Süzme yoğurt veya krema
Mikro filizler
Yapılışı:
*Havuçları yıkayıp kabuklarını sebze soyacağı ile soyarak rendeleyin.
*Yemeklik doğranmış kırmızı soğan ve zeytinyağını çorba tenceresine alarak orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Ezilmiş sarımsak ve rendelenmiş havuçları ilave ederek 3-4 dakika soteleyin. Un ve rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu zencefil, karabiber ve tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. En son sıcak suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirin.
*Pişen çorbayı püre haline gelene kadar blenderden geçirin. Dilerseniz üzerine süzme yoğurt veya krema ve mikro filizlerle süsleyerek servis edin.
Afiyetle, sevgiyle, sağlıkla ve evde kalın🙏
Bir yanıt yazın