Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmeye en çok ihtiyacımız olan bugünlerde bol bol taze sebze ve özellikle mor renklilerden bol bol tüketmeliyiz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
1 bağ mor kale
Yarım marulun yaprakları
1 sap taze soğan
1 sap taze sarımsak
7-8 sap dereotu
1 büyük boy mor havuç
1 çay bardağı badem
150 gr tulum peyniri
1 limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Yeşillikleri bol suda yıkayarak süzdürün, mutfak havlusuyla iyice kurutun veya sebze kurutucusu varsa onu kullanın.
*Mor kale ve marul yapraklarını kabaca doğrayın, soğan ve sarımsağı incecik doğrayıp salata kasesine alın, mor havucu sebze soyucusuyla şeritler halinde doğrayıp salataya ekleyin, üzerine badem ve peynirleri serpiştirin.
*Limon, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın