Tarif defterimden;
Mor havucun yemeğe bıraktığı muhteşem renk ve portakal suyu aromasının çok yakıştığı Zeytinyağlı Enginar tam da bahar yemeği…
Servis: 5 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Malzemeler:
5 adet çanak enginar
20 adet arpacık soğan, ayıklanmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 portakal suyu
1/2 yarım limon suyu
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
150 gr taze iç bakla + 1 çay kaşığı tuz
1 adet mor havuç, minik küp doğranmış
Üzerine:
3 – 4 dal dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*Arpacık soğanları geniş bir tencereye alın, iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Çanak enginarlar, portakal suyu, limon suyu, karabiber ve tuzu ilave edin, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.
*Enginarlar pişerken eş zamanlı iç baklaları küçük bir tencereye alın, tuz ve üzerini aşana kadar su ekleyin. Orta ateşte kaynamaya başlayınca yaklaşık 10 dakika haşlayın (baklalar taze olduklarından bu süreyi aşmamaya dikkat edin). Haşlanan baklaları soğuk su dolu kaba geçirin, ilk sıcaklığı geçince kabuklarını soyun.
*Diğer tencerede pişen enginar ve soğanları servis tabağına yerleştirin. Tencerede yemeğin kalan suyunda doğranmış mor havuçları 7 – 8 dakika pişirin (tencerede 1 su bardağına yakın suyundan kalmış olmalı, ihtiyaç duyarsanız havuçları eklemeden önce yarım bardak kadar sıcak su ekleyin).
*Haşlanan baklalar, yemekle birlikte pişen arpacık soğan ve mor havuçları enginar çanaklarına pay edin. Yemeğin kalan suyundan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerlerine gezdirin. Dereotuyla süsleyerek servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın