Mor lahana içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde soğuk havalara karşı direnç sağlamamıza yardımcı oluyor. C ve K vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bu lezzeti çoğunlukla salatalara garnitür olarak ekleriz.
Bu kadar faydası olan mor lahanaya hakkını vererek tek başına, nane yaprakları ve Arjantin turp ile hazırlamaya ne dersiniz 😉
Malzemeler:
1 büyük limonun suyu
4-5 çorba kaşığı nar sirkesi
1 silme tatlı kaşığı tuz
4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 mandalina suyu
1 tatlı kaşığı bal
1 adet Arjantin turp
3-4 sap taze nane
Yapılışı:
*Lahanayı yıkayın, keskin bir bıçakla önce ortadan ikiye kesin, sonra tekrar iki parçaya ayırın, incecik doğrayın.
*Doğranmış lahanaları geniş bir kaba alıp tuz ekleyin. Yumuşayana kadar iyice ovalayın.
*Limon suyu ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Kapalı bir kaba aktarıp buzdolabına alın.
*Rengini bırakıp yumuşaması için ara sıra karıştırın.
*Bir gece buzdolabında beklettikten sonra zeytinyağı, mandalina suyu ve balı ekleyip harmanlayın.
*Arjantin turpunun kabuklarını soyup ince dilimleyin, naneleri de yıkayıp kurulayın.
*Lahana karışımını servis tabağına aldıktan sonra turp ve nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın