Tarif defterimden;
”Kış Güzelleri” başlığıyla Sofra Dergisi’nde yayınlanan tariflerimden biri olan mor lahanalı leziz pilavı ılık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1,5 su bardağı basmati pirinç
1 tatlı kaşığı tuz, pirinci ıslatmak için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 kg mor lahana
1 orta boy kuru soğan, yemeklik doğranmış
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Sonradan ilave edilecekler:
1/2 demet dereotu
7-8 sap taze soğan, yeşil bölümlerinden
Yapılışı:
*Pirinç ve 1 tatlı kaşığı tuzu derin bir kaba alıp üzerini aşana kadar ılık suda 15 dakika kadar bekletin.
*Mor lahanayı yıkayıp dörde bölerek her bir parçayı incecik doğrayın. Pilav tavasına zeytinyağı ve doğranmış lahanaları alarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar 7-8 dakika kavurun, soğanı ilave edip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra limon suyunu ekleyip karıştırın.
*Bol suda yıkanıp süzülmüş pirinçler, zencefil, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Sıcak suyu da ilave ederek tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp incecik doğranmış dereotu ve taze soğanı ekleyin. 10 dakika demlendirdikten sonra servis edin.
Afiyetle, sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın