Tarif defterimden;
Mor lahana turşusu, haşlanmış basmati pirinç ve yeşilliklerin buluşmasıyla ortaya çıkan leziz kış salatası…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
2 bardak mor lahana turşusu, ayrıntı tarif sonunda
1 bardak basmati pirinç
Yarım bardak zeytinyağı
6 – 7 sap taze soğan, incecik doğranmış
Yarım demet dereotu, incecik doğranmış
Yapılışı:
*Pirinci orta boy bir tencereye alın, üzerini dört parmak aşana kadar su ekleyip pirinç yemelik kıvamına gelene kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın. Haşlanan pirinci süzgeçten geçirip geniş bir kaba aktarın, sıcakken üzerine zeytinyağı gezdirip karıştırın. Mor lahana turşusu, taze soğan ve dereotunu ekleyip karıştırın.
Mor lahana turşusu için malzemeler;
1 küçük mor lahana, 600 gr
1 limon suyu
5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
*Mor lahanayı yıkayıp incecik doğrayarak geniş bir kaba alın, üzerine limon suyu, üzüm sirkesi ve tuzu ekleyerek yumuşayana kadar elinizle iyice ovalayın. Kapalı bir kapta bir gece buzdolabında bekletip ara sıra alt-üst ederek karıştırın. Ertesi günden itibaren 2 bardağını pirinçli salatasında, kalanı dilediğiniz diğer salatalarda kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın