Alt katında çikolatalı mus, üzerinde portakal sosu ile yiyenlerin bugüne kadar böyle lezzetlisini yemedim dedirtecek kadar leziz bir tatlı oldu.
Yemek daveti vereceğim zaman ne çeşit yemek ve tatlılardan hoşlandıklarına göre menü hazırlığı yaparken davet ettiğim arkadaşlarımdan birinin Mus isteği üzerine tarif arayışına girdim. Daha önce denemediğim bir tatlıydı, internetten ve elimdeki kitaplardan çeşitli tariflerle kafam karıştığı sırada sevgili arkadaşım Sylvie imdadıma yetişti. Annesinin tarifini verdi ama yapılışı dikkat ister diye uyardı ve karşılığında ona Shurtcrust Tart yapacağım sözünü vererek bu harika tarifi aldım:)
Hazırlaması dikkat isteyen ama fazlasıyla yapmaya değer bu tatlının tarifine geçebiliriz.
Servis: 8 Kişilik
Hazırlama süresi: 45-50 dakika
Malzemeler:
Mus için:
200 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı su
125 gr tereyağ
3 çorba kaşığı toz şeker
6 yumurta sarısı
6 yumurta akı
1 tutam tuz
Portakal Sosu için:
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı buğday nişastası
5 çay bardağı portakal suyu, taze sıkılmış
3 portakal kabuğu rendesi
Boziç
*Geniş bir tencereye çikolatayı ve suyu alın, çok kısık ateşte ara sıra karıştırarak eritin, tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam ederken şekeri ekleyin, tereyağ eriyip malzemeler tamamen karıştıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin. Soğuduktan sonra el çırpıcısı yardımıyla yumurta sarılarını tek tek ilave ederek karıştırın, homojen bir kıvamda olmalı!!!
*Servis yapacağınız kup veya bardakları hazırda bekletin.
*Yumurta aklarını bir tutam tuz ile mikserin hızlı deviri ile 7-8 dakika köpük haline gelene kadar çırpın, kabı ters çevirdiğinizde akmamalı!!!
*Köpük haline gelen yumurta aklarını tahta kaşık veya spatula ile yavaş yavaş çikolatalı karışıma ekleyin, her bir tepeleme kaşık eklediğinizde dışarıdan içeriye doğru , saat yönünde dikkatli bir şekilde karıştırın, bekletmeden kuplara pay edin ve hemen buzdolabına alın.
*Bir gece buzdolabında bekletin.
*Üzerinin sosu için; nişasta ve toz şekeri sos tenceresine alın, karıştırın, Bir taraftan karıştırırken, portakal suyunu ilave edin, Nişastanın topaklanmaması için ocağa almadan önce iyice karıştırın.
*Orta ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin, tamamen soğuması için kenarda bekletin, kabuk bağlamaması için arada karıştırın.
*Portakal sosunu çikolatalı musların üzerine kaşıkla pay edin, üzerlerini dikkatli bir şekilde düzeltin, portakal kabuğu rendesi ve boziçle süsleyin, buzdolabında 1 saat daha bekletin.
Afiyet olsun
Not: Boziç, Antepfıstığının olgunlaşmadan önceki hali, Tuzsuz iç antepfıstığı da kullanabilirsiniz.
Bir yanıt yazın