Közlenmiş kapya biberlere sarılan minik mozarellaların üzerine fesleğenli sos ile yemek öncesi iştah açıcı bir meze. Görsel olarak şık sunumuyla da deneyin diyebileceğim lezzetli bir atıştırmalık.
Servis: 20-22 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
1 paket minik mozarella peyniri, paketten 20-22 adet çıkıyor
Sos malzemeleri:
10-12 yaprak taze fesleğen
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
Yarım çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
*Kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın. Uzunlamasına ikiye bölün, her bir yarımı da uzunlamasına ikiye veya genişliklerine göre üç parçaya ayırın.
*Mozarella peynirlerini biberlerin geniş tarafına yerleştirin ve rulo yapın, kürdanla sabitleyin. Servis tabağına yerleştirin.
*Sosu için fesleğenleri yıkayın, fazla sularını peçete ile kurulayın, ince dilimleyin, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, pul biber ve tuz ile hepsini havanda iyice karışana kadar ezin. Hazırladığınız biber rulolarının üzerine sosu gezdirin.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın