Alt katında çikolata tadının yoğun bir şekilde hissedildiği minik kek, üzerinde eritilmiş çikolatalı kaplamasıyla lezzetli bir muffin oluyor. Ayrıca da görsel bir şölen!!! Bu kadar iştah kabarttıktan sonra tarife geçebiliriz:)
Servis: 12 adet, küçük muffin kalıplarında
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
120 gr bitter çikolata, kuvertür blok çikolata kullandım.
2 adet büyük boy yumurta
60 gr tereyağı, oda ısısında
2 çorba kaşığı süt
3 tepeleme çorba kaşığı un
70 gr toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
100 gr bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt
Yapılışı:
*Çikolatayı benmari yöntemiyle eritin. Ben mikrodalga fırında eritiyorum, yöntemini aşağıda püf noktasında bulabilirsiniz.
*Yumurtaların sarılarını ayırın, beyazlarını köpük olana kadar mikserin yüksek deviri ile çırpın, buzdolabına alın.
*Derin bir karıştırma kabına, yumurta sarıları ve yumuşatılmış tereyağını alın, harmanlanmış un, şeker ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırın.
*Erittiğiniz çikolatayı çatal yardımıyla homojen bir kıvam alana kadar karıştırın, yumurta sarılarıyla hazırlanmış hamura ekleyin, karıştırın. En son çırpılmış yumurta aklarını ilave edin, dışarıdan içeriye doğru kaşıkla karıştırın.
*Fırın ısısını 175 dereceye ayarlayın. Muffin hamurunu kalıplara birer tepeleme çorba kaşığı dolusu olacak şekilde paylaştırın. yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Kalıplardan çıkartmadan ılınana kadar bir kenarda bekletin.
* Üzeri için 100 gr bitter çikolataya yarım çay bardağı süt ekleyin ve eritin, çatalla homojen bir kıvam alana kadar hızlıca karıştırın ve muffinlerin üzerine paylaştırın, üzerlerini arzu ettiğiniz gibi süsleyin. Tamamen soğuduktan sonra kalıplardan çıkartın, servis tabağına alın.
Afiyet olsun
Püf noktaları:
*Mikrodalga fırında pratik eritme yöntemi: Derin bir cam kaba çikolatayı parçalara ayırarak alın üzerini strech film ile kaplayın ve mikrodalganın orta ısısında 30 saniye pişirin, tezgaha alın, çatalla karıştırın, tekrar üzerini kapatarak 30 saniye daha pişirin, tezgaha alın, çatalla homojen kıvam alana kadar karıştırın, erimediyse bir defa daha aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
*Yukarıdaki tarif için slikon kalıplar kullandım, muffinlerin şekilleri bozulmadan kolayca çıkıyor.
* Arzu ederseniz 25 cmlik kek kalıbında da yapabilirsiniz, çikolatalı tart kek gibi oluyor.
Bir yanıt yazın