Geçen ramazanda iftara misafir davet ettiğim zaman, bu kadar çok yemekten sonra nasıl bir tatlı yapmalıyım ki şerbetli, görsel olarak iştah açıcı, hem de hafif olsun diye düşünürken ortaya çıkan bu lezzetli tatlı çok beğenildi. Gecenin sonunda bana sadece boş kabı yıkamak kaldı.
Servis: 16 dilim
Hazırlama süresi: 1 saat
Malzemeler:
1 paket kemalpaşa tatlısı
Toz şeker ( paketin üzerindeki ölçüye göre kullanın )
Muhallebi için :
200 gr lık bardak ölçüsüyle;
1 lt süt
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
50 gr tereyağ
Çilek sos için :
Yarım kilo çilek, rondoda püre yapılmış
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı tozşeker
Üzeri için :
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Yapılışı :
1 paket kemalpaşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Kare büyük cam kaba tek sıra yerleştirin.
Muhallebi için;
*Un, mısır nişastası, toz şeker ve hindistan cevizini tencerede iyice karıştırın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Mikser ile 2-3 dakika kadar çırpın. Soğuyan kemalpaşa tatlısının üzerine muhallebiyi sıcak olarak dökün.
Çilek sos için;
*Nişasta ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırın.Çilek püresini ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebinin üzerine döküp spatula ile düzleştirin.
*Üzerine 2 çorba kaşığı hindistan cevizini serpin. Ilınınca buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimlere ayırıp servis yapın.
Afiyet olsun
Püf noktaları:
*Muhallebi yaparken topak olmaması için önce kuru malzemeleri tencereye alarak iyice karıştırın ve sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
* Çilek yerine mevsimine göre vişne, portakal suyu kullanarak farklı tatlar yaratabilirsiniz.
* Sütlü tatlılarda vanilyayı, o mis gibi aromasını hissetmek için en son ekleyin.
Bir yanıt yazın