Hatay yöresinde tahinli patlıcan ezmesi olarak bilinen Lübnan mutfağına ait bir lezzet…
Közlenmiş patlıcana tahinin çok yakıştığı mezeye süzme yoğurt ekleyerek yaptığım hali evdeki favori lezzetlerimizden…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Közleme & pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
3 adet orta boy bostan patlıcan
2 – 3 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tahin
1 limon suyu
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
6 – 7 sap maydanoz, yıkanıp incecik doğranmış
Yapılışı:
*Patlıcanları közledikten sonra kapalı bir kaba alın (kabuklarının kolay soyulmaları için), ilk sıcaklığı geçince kabuklarını soyarak kabaca doğrayın.
*1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın, orta ateşte yağ ısınınca sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin (1 dakika yeterli oluyor), közlenmiş patlıcanlar ve tuzu ekleyin, ara sıra karıştırarak 5 – 6 dakika daha soteleyip ocağı kapatın. Tahin ve limon suyunu ekleyip karıştırın, soğuyunca süzme yoğurdu ilave ederek karıştırıp servis tabağına geçirin. Üzerini 2 yemek kaşığı zeytinyağı, pul biber ve maydanozla süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın