





Piemonte İtalya mutfağından🇲🇽💚🤍❤️
‘Mutfağımızın Dünya’ya Açılan Penceresi’ projemizi birlikte yürüttüğümüz İTU Gastronomi Kulübü’nden sevgili gençlerimizle ilk durağımız İtalya’nın kuzey batısındaki Piemonte bölgesiydi🇲🇽
SG İmalathane kurucusu sevgili Selda Güleç’in in hazırladığı soframızı seyretmeye doyamadık❤️
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi bölümü, Le Cordon Blue İstanbul’dan değerli hocalarımız sevgili Güzin Yalın ve sevgili Özge Samancı öğrencileriyle birlikte misafirimizdiler❤️
Doğasını ve kendine özgü yerel mutfağını en beğendiğim bölgelerden biri olan Piemonte’yi kendi çektiğim foto ve videolarla anlattım🤗, İnstagram sayfamdan videolara ulaşabilirsiniz.
İTU Gastronomi kulübünden sevgili Batuhan Mutlay’ın sunumuyla;
Unesco tarafından koruma altına alınan ve Slowfood akımının başladığı Bra’daki Slowfood Üniversitesi (Castle Of Pollenzo), Slowfood ilkeleri (iyi, temiz ve adil olmak), bölgenin başkenti Torino, ve diğer şehirleri, trüf mantarı ve trüf avcılığı ile ilgili bilgiler, Alba’da her yıl Ekim ayında başlayan Beyaz Trüf Festivali, festival boyunca yapılan etkinlikler, üzüm bağları, peynirleri, ve bölgeye özgü geleneksel yemeklerden bahsettik🇲🇽
Piemonte mutfağından hazırladığım menüde;
Mantar çorbası🍄
Adaçaylı Tereyağlı Tajarin🍃🧈🍝
Zeytinli Focaccia, tereyağlı grisini🥖
Brasato al Vino (ağır ateşte pişmiş şaraplı dana eti)🍗🥕🍃🍷
Fırında kök sebzeler🥕🥔
Bonet İtalyan Tatlısı🍮🍫vardı.
(Tüm bu lezzetleri ayrı bir menü olarak blogda paylaşacağım)
Birlikte hazırladık ve pişirdik👩🍳🧑🍳🧿sunumlarımızı yaparken bir yandan yaptığımız lezzetlerin tadımını yaptık😋
Tajarin’den artan yumurta aklarıyla Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinden sevgili Umut ve Savaş mereng hazırladılar🍥❤️
Gecenin sonunda sevgili Canan Saffari’nin doğum gününü kutladık🎂❤️
Hep birlikte çok keyif aldığımız etkinliğimizde başta SG İmalathane olmak üzere, destekleriyle yanımda olan sevgili Canberk şef ve Lale’ye, değerli misafirlerimizden Özge Samancı, Güzin Yalın, Sema Gülerce, Miyase Bülbül, Canan Saffari, Ayşem Kalyoncu, İTU Gastronomi’den gençlerimize, Tarsus’tan gelen şef Zafer ve Le Cordon Blue İstanbul’dan öğrencilerimize teşekkürlerimle🙏🥰❤️
Sizler de etkinliklerime katılmak isterseniz Sg İmalathane ile iletişime geçebilirsiniz.
Tel: 0530 900 92 30
Duyurularımızı İnstagram’dan Sg İmalathane @sgimalathane veya benim @mujganyurtseven hesabımdan takip edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalmanız dileğiyle…






Bir yanıt yazın