Şekersiz, unsuz ve yumurtasız olan bu lezzetli kurabiyelere muz ve kuru meyvelerin doğal şekeri yeterli oluyor. Sevgili diyetisyen arkadaşlarım Serap Hanım ve Samet Bey bir adet kurabiyeyi ortalama 60- 70 kalori olarak hesapladılar. Dışı hafif çıtır, içi yumuşak kurabiyelerin yapılışı da çok kolay.
Servis: 20 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
3 adet muz
1/4 cup ceviz içi
1/4 cup kuru erik
1/4 cup yer fıstığı, tuzsuz
1 cup kuru İzmir üzümü
1/2 cup fındık yağı
2 çay kaşığı vanilya extratı, sıvı olanlardan
Tarçın, piştikten sonra üzerine serpmek için
Yapılışı:
*Muzların kabuklarını soyun, çatal ile ezin.
*Yulaf ezmesini rondodan geçirin.
*Ceviz, kuru erik ve yer fıstığını iri parçalar halinde doğrayın.
*Tarçın hariç yukarıdaki malzemelerin tamamını geniş bir karıştırma kabına alın, karıştırın. ele yapışan bir hamur oluyor, endişelenmeyin.
*Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Dondurma veya çorba kaşığı ile hamurdan parçalar alın, tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
*5 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırın ısıları markalara göre farklılık gösterebilir, kurabiye pişirdiğiniz ısıya ayarlayın. Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra üzerlerine tarçın serpin. Soğuduktan sonra servis yapın. İçinde yumurta olmadığı için kapağı kapalı bir kavanozda 4-5 gün saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın