Sevdikleriniz için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz unsuz, şekersiz, sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar…
Servis: 15 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik bardak ölçüsüyle;
3 bardak yulaf ezmesi
1 bardak süt
2 adet olgun muz
5 adet medine hurması
100 gr kavrulmuş fındık
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı elma pekmezi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
*Yulaf ezmesini ve sütü tencereye alın, kısık ateşte süt tamamen çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
*Muzların kabuklarını soyarak çatal ile ezin. Hurma ve fındıkları blenderden geçirerek ezilmiş muzlara ilave edin. Süt ile pişirdiğiniz yulaf ezmesi, tahin, pekmez ve tarçını da ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
*Karışımı buz kaplarına pay edip buzlukta en az 3 -4 saat bekletin. Arzu edilirse bu şekilde tüketilebilir veya aşağıda tarifini verdiğim eritilmiş çikolata ile kaplayabilirsiniz.
Çikolata kaplama için;
150 gr bitter kuvertür çikolata
2 çorba kaşığı süt
*Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritip sütü ekleyerek homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
*Muzlu yulaflı küpleri kalıptan çıkartıp çikolata sosuna batırarark tel ızgara üzerine alın. Süs şekerleri serpin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın