Tarif defterimden;
Acı & tatlı ve ekşi uyumunu sevenler için yapılışı pratik narenciyeli leziz piliç but…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama & bekletme süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 50 – 55 dakika
Malzemeler:
8 adet piliç baget but,1 kg
1 portakal
2 mandalina
1 lime
Sosu için;
1 mandalinanın suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tütsülenmiş acı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
7 – 8 dal taze kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerlerine;
Taze kekik dalları
Yapılışı:
*Sos malzemelerini geniş bir kapta karıştırın, piliç bagetleri ekleyip harmanlayın ve üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin.
*Portakal, lime ve mandalinayı ince dilimleyip fırına girebilecek tavaya sıralayın, piliç bagetleri üzerine yerleştirin ve kalan sosu üzerlerine gezdirin. Tavayı önce pişirme kağıdı, sonra folyo ile kaplayın.
*190 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin. Bu süre sonunda folyo ve pişirme kağıdını çıkartıp üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine taze kekik yaprakları serpiştirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın