İspanyol mutfağından;
İspanya’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan ”Natillas de Leche” (kremalı süt) kremamsı dokusu, tarçın ve limon kabuğunun aromasıyla yemek sonrası için leziz bir tatlı oluyor.
Tatlının diğer bir versiyonu da ”Crema Catalana” olarak adlandırılıyor.
Crema Catalana’nın üzerine toz şeker serpilerek pürmüz ile ”Crem Brûlée” gibi yakılıyor. Yani İspanyolların ”Crem Brûlée” si diyebiliriz.
Natillas de Leche ise pişirilip soğutulduktan sonra üzeri tarçın, bisküvi ve arzu edilirse meyvelerle süsleniyor.
Crema Catalana’nın görseli ve ayrıntıları tarif sonunda…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
Yarım kg tam yağlı süt
1 limon kabuğu
1 çubuk tarçın
Bir tutam tuz
125 gr toz şeker
4 yumurta sarısı
25 gr buğday nişastası
25 ml su
1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya
Yapılışı:
*Limon kabuklarını sebze soyucusu ile soyun. Sütü tencereye alın, limon kabukları, tarçın ve tuzu ilave edip kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocağı kapatın.
*Yumurta sarıları ve toz şekeri kremamsı bir kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika mikser ile çırpın.
*Çubuk taçın ve limon dilimlerini sütün içinden çıkartıp atın.
*Süt tenceresini ocağa alıp kısık ateşe ayarlayın. Buğday nişastası ve suyu karıştırıp sütlü karışıma yavaş yavaş ekleyerek topaklanma olmaması için bir yandan hızlıca karıştırın.
*Ocağı orta ateşe ayarlayın. Yumurta & şeker karışımını da yavaş yavaş sütlü karışıma ekleyin ve bir yandan el çırpıcısıyla sürekli karıştırarak, krema kalınlaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Kaselere pay ederek ılınınca buzdolabında 2-3 saat bekletin.
*Servis edeceğiniz zaman üzerine tarçın, limon kabuğu rendesi, bisküvi ve meyvelerle arzu ettiğiniz gibi süsleyin.
*Bu tarifte sadece yumurta sarıları kullanılması gerekiyor. Yumurta aklarını beze yaparak değerlendirebilirsiniz. Beze tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
*Crema Catalana için yukarıdaki tarifi uygulayın, tatlıyı servis edeceğiniz zaman üzerlerine 1 er tatlı kaşığı toz şeker serpip pürmüz ile kahverengi olana kadar yakın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın